Etiketler

17 Mart 2014 Pazartesi

Saçlarınızı Güzelleştirecek Yöntemler

       Katıldığımız davetlerde kıyafetimiz kadar saçlarımızın güzelliği de önemlidir. Bu yazıda saçlarınızı güzelleştirmeniz için yapmanız gereken etkili yöntemlerden söz edeceğim. Üstelik bunun için güzellik merkezlerine gitmeniz de gerekmiyor. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle saçlarınızı çok daha bakımlı ve güzel bir hale dönüştürebilirsiniz.
      Diyelim ki bir gün sonra katılacağınız bir davet var ve saçlarınız kötü durumda. Yapmanız gereken tek şey slikon bazlı saç serumunu ve derinlemesine bakım maskesini karıştırarak saçınıza sürmeniz. Yaklaşık 15 dakika sonra da ılık suyla durulamanız. Bu sayede yoğun nem barındıran bu iki ürün saçlarınızın uçlarındaki kırıkları onaracaktır.
       Önemli olan bir diğer husus da saç kurutma makinenizi mümkün olduğunca soğuk ısıda tutmanız. Sıcaklığın artması saçlarınıza hasar verir. Düşük ısı ayarı saçlarınız için her zaman iyidir. Düzleştirici ve maşaları ise her gün kullanmamaya özen gösterin. Birer gün ara vererek haftada 4 defa kullanmanız uygundur.
       Saçınız için kullandığınız ürün bittikten sonra aynısını almayın. Başka bir markayı deneyin. Hep aynı ürünü kullanmanız bu ürüne alışmanızı sağlar ve nasıl ki ilaçlara karşı vücut bir süre sonra etkilenmemeye başlıyorsa aynı şey saçlarınız için de olur.
       Saçlarınızı soğuk suyla durulamaya özen gösterin. Bu işlem saç derinizin canlı kalmasını sağlar ve kepeği önler, saçlarınızın yağlanmasını azaltır.
       Ve kesim. Aslında belki de en önemlisi bu. Saçlarınızı uçlarından sık sık kestirin. Nasıl ki vücudunuzdaki bir kılı kestiğiniz zaman daha gür ve sağlıklı çıkıyorsa aynı şey saçlarınız için de geçerli. 6-8 haftada bir uçlarından kestirin saçınızı.
        Eğer sık sık düzleştirici kullanıyorsanız saçlarınızın ısıya dayanmasını sağlayan spreylerden kullanın. Saçlarınızın yıpranmasının önüne geçersiniz.
         Uyumadan önce saçlarınızı fırçalayın . Saç derinizdeki kan dolaşımı hızlanır. Hem saçlarınızın uzamasını sağlarsınız hem de havalanmasını sağlarsınız. Bu küçük işlem saçlarınızı ne kadar da güzelleştiriyor şaşıracaksınız!
        Saçlarını toplarken kullandığınız tokalara dikkat edin. Bazı tokalar saçlarınızı kırar ve saç derinizi çeker. Bu tokaları çıkarttığınızda dahi saç derinizde acı hissedersiniz. Lastik toka kullanmanız en iyisi.
       
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder