Etiketler

17 Mart 2014 Pazartesi

Okul Öncesi Çiçek Yapımı

     Mart ayının gelmesiyle birlikte İlkbahar mevsimine girmiş bulunuyoruz. Akla ilk gelen şey ise ağaçların çiçek açması. Bundan hareketle biz de çocuklarımızla rengarenk çiçekler yapalım. Aslında bir çiçeğin bu kadar rengarenk taç yaprakları olacağını zannetmiyorum ama okul öncesinde mantık aramak pek doğru bir şey değil.


      Öncelikle çocuklarınıza mevsimlerden bahsetmelisiniz. 4 mevsimin de özelliklerini ayrı ayrı anlatmalısınız. Daha sonra onunla birlikte bir çiçek tohumu ekebilirsiniz. Tohumun büyüme aşamalarını birlikte izleyebilirsiniz. Son olarak da bu etkinliklerin kalıcı olmasını sağlayan bu sanat etkinliği yapın.
     Bu etkinlikte 3 ana renk ve 3 ara rengi kullanabilirsiniz. Böylece çocuğunuza eğer renkleri bilmiyorsa renklere karşı bir farkındalık sağlarsınız, biliyorsa da pekiştirmesini sağlarsınız. Etkinliğin kalıbı yandaki fotoğrafta bulunuyor. Çocuğunuza kalıpları kestirdikten sonra daire şeklindeki kartona çiçeğin yaprak kısmı olacak kartonları yapıştırmasını isteyin. Birlikte bu çiçeğin kaç tane yaprağı olduğunu da sayabilirsiniz. Bu etkinliğin önü de arkası da güzel gözüküyor. Bu sebeple her iki kısmını da ön yüz olarak kullanabilirsiniz. Anlatmak istediğim aşağıdaki fotoğraflarda daha net olarak gözüküyor. İyi eğlenceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder