Etiketler

23 Mart 2014 Pazar

Kuru Cildi Nemlendirmenin Yolları

Yaşam koşullarının kötüleşmesi ve mevsimlerdeki dengesizlik cildimizin kurumasına sebep oluyor. Bu kuruluğu gidermemiz için neler yapmamız gerekiyor. Bu yazıda ayrıntılarıyla cilt kuruluğu üzerinde duracağım.
Aslında kuruluğun tek bir sebebi yok. Bu durum çevresel etkilerden kaynaklanabildiği gibi genetik faktörlerden de kaynaklanabilir. Mevsim geçişlerinin olduğu zamanlarda havanın sıcaklığının ve neminin değişmesine bağlı olarak cildimizin nem oranı da değişir. Bu değişiklikler özellikle kış mevsiminde cildimizin kurumasına ve nem ihtiacının artmasına neden olur. Cildin su kaybetmesi derinin çatlamasına ve pul pul olmasına sebep oluyor. Bunun kurtuluş yolu en iyi nemlendiriciyi kullanmak değil. Doğru içeriğe sahip nemlendiriciyi kullanmak. Genellikle güvendiğimiz, kaliteli bildiğimiz ve pahalı markaların nemlendiricilerini kullandığımız zaman kendimizi güvende hissederiz ama esasında işin püf noktası doğru içerik ve uygulama yöntemidir.
     tabiki kuruluğun tek sebebi mevsim geçişleri değildir. Bunun birçok sebebi olabilir. Bazı insanlarda genetiktir. Cildimizde nem dengesini koruyan doğal bir yağ tabakası vardır. Yaşımız ilerledikçe bu yağ tabakasının üretimi azalır. Kuruluğun bir sebebi de bu olabilir. Nemlendiricilerle bu azalmaya karşı bir destek oluşturabiliriz. Yüzümüzü sabunla ve sıcak suyla yıkamak da bu tabakaya zarar verir ve kuruluğa sebep olur. Banyo yaparken yüzümüzü mümkün olduğunca soğuk suyla yıkamaya özen göstermeliyiz ya da banyo sonrası yüzümüzü tekrar soğuk suyla yıkamalıyız. Kışın kalöriferler odadaki nemi alır, havayı kurutur. Bu hem cildimize hem boğazımıza zarar verir. Kalöriferlerin üzerine ıslak bir bez koyarsak bezdeki su buharlaşıp nemi dengeleyebilir.
Aşırı Güneş, keskin rüzgar, sigara ve sigara dumanı da cilde zarar veren etkiler. Bunlardan da uzak durmalıyız.
Gelelim cildi nasıl nemlendirmemiz gerektiğine. En çok önem verdiğimiz cilt bölgemiz yüzümüz genellikle. Banyodan sonra yüznüzü hafifçe kurulayın. Toniğinizi uygulayın. Bu işlemden sonra 1-2 dakika içerisinde nemlendirici ürününüzü bolca ve yumuşak hareketlerle uygulayın. Nemlendirici yüzünüzün banyoda emdiği suyun yüzünüzde kalmasını sağlayacaktır.
Nemlendiricilerinizin içeriğinde mümkün olduğu kadar doğal yağlar olmasına dikkat etmelisiniz. Bunların bazıları hindistan cevizi, jojoba, kayısı, shea, badem, kakao, seramid yağlarıdır.
Gliserin,  sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sorbitol, butylene glycol, sodium PCA, urea veya alfa hidroksi asit (AHA) maddeleri cilde suyu çeken ve ciltte suyu tutan maddelerdir. Ürününüzün içeriğinde bu maddelerin olması da iyidir.
 İçerikte protein bulunması da cildin yenilenmesi için tercih edilen bir durumdur.

Her şeyden önemlisi ise istikrar. Yani cildinize düzenli olarak her gün bakım yapmanız. Çocuğumuz bu işe başlıyoruz, her şeyin en iyisini alıyoruz fakat uygulamaya gelince bir iki günden öteye gidemiyoruz. Cildinizi bahsettiğim tehlikelerden koruyun ve düzenli bakımınızı mutlaka yapın. Güzellikler sizinle olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder