Etiketler

16 Mart 2014 Pazar

Okul Öncesi Kaktüs Yapımı

Bu etkinlikte sivri-küt kavramı üzerinde duracağız. Öncelikle bazı sivri materyaller bulun(iğne, kürdan gibi). Sonra da küt materyaller bulun (bir kurşun kalemin arkası, bir saç fırçasının sapı veya üzerindeki teller gibi). Bunların karşılaştırmasını çocuğunuzla birlikte yapın. Sivri şeylerin onun için tehlikeli olabileceğini söyleyin. Dikkatli olması gerektiğini anlatın.

      Sonra çocuğunuza bazı bitkilerin üzerlerinde dikenler olduğunu, bu dikenlerin de sivri olduğunu anlatın. Sonra kaktüs bitkisinin yapraklarının da diken şeklinde olduğunu anlatın. Hatta bir alışveriş merkezinden ufak bir kaktüs bitkisi alabilirsiniz, küçük saksılarda minik şirin kaktüsler oluyor; bunu çocuğunuza alıp bakımını üstlenmesini, büyümesini izlemesini de sağlayabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun sorumluluk duygusu da gelişir. 
      Daha sonra ona kartonlardan bir kaktüs yapacağınızı söyleyin. Yukarıdakidaki fotoğrafta bulunan kalıpların renkli çıktısını alıp çocuğunuzdan makasla bu şekilleri çıkartmasını isteyin. Sonra şekilleri yapıştırmasını isteyin. Daha sonra 5-6 adet kürdanı ortadan ikiye kırmasını isteyin ve bu kürdanları birlikte kaktüs şeklindeki yeşil bölgeye yapıştırın. Kaktüsünüz bittiğinde aşağıdaki fotoğraftaki gibi görünecek. Bu etkinliği 36 ayın üzerindeki çocuklarla yapmanızı öneriyorum. Çünkü kürdanlar küçük çocuklar için tehlikeli olabilir.İyi eğlenceler.

    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder