Etiketler

21 Mart 2014 Cuma

Okul Öncesi Yılan Yapımı

     Minikler için bir etkinlik daha! Yılan yapıyoruz.
Resimde gördüğünüz gibi bir A4 kağıdının ortasından başlayıp sarmal bir biçimde soldan sağa doğru bir çizgi çiziyoruz. Çizginin bitimine de yılanın baş kısmını yapıyoruz. Kağıdın boş kalan kısmına da yılanın dilini çiziyoruz. Tabi bütün bu uğraşlara girmeden bu resmin çıktısını da alabilirsiniz. Her sanat etkinliğinde söylediğim gibi bu yılan, kestik yapıştırdık al sana oyna deyip vermiyoruz çocuğun eline. 

     Her etkinlikte çocuğa yeni bir şeyler öğretme çabasında olmalıyız. Şahsen ben bu etkinliği verirken Tüylü-tüysüz kavramını ele aldım. Çocukla birlikte önce tüylü hayvanlar hakkında sohbet ediyoruz. Ayı, sincap, kuş, kedi, köpek gibi. Hatta tüylü oyuncaklarına dokundurtuyoruz onu. Sonra tüysüz hayvanlar hangileri olabilir tarzında bir beyin fırtınası yapıyoruz. Kaplumbağa, yılan, kurbağa, kertenkele gibi yanıtlar alıyoruz. Daha sonra da haydi biz de tüysüz bir hayvan yapalım seninle deyip bu etkinliğin başına oturtuyoruz çocuğu. Ben yeşil bir kağıt kullandım bu etkinlik için tabi çocuğun isteğine bağlı, önce ona sormalısınız bu yılanımız ne renk olsun diye. Bazı çocuklar pembe bile diyebilir. Bazı çocuklar ise gerçekçidir. Tabiki de yeşil olacak başka ne renk olabilir ki deyip çıkışabilirler size. Bu tamamen çocuğun doğasına bağlı.

     Kağıttaki sarmal çizginin en dışından yılanın başına denk gelen kısımdan içe doğru kestirtiyoruz çocuğa. 48 ayın altındaki çocuklar beceremeyebilir bu işi. Genellikle 60 ay üstü miniklere öneriyorum bunu. Kesme işi bittikten sonra da dilini kesip kafasına yapıştırıyoruz. Bitmiş hali de yandaki gibi oluyor. İyi eğlenceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder