Etiketler

5 Nisan 2014 Cumartesi

Okul Öncesi Kağıt Havlu Rulosundan Zürafa Yapımı


       Bu çalışmaya bir video ile başlıyoruz. Videoda sevimli bir zürafa kendini tanıtıyor, zürafaların özelliklerinden bahsediyor. Videonun metni şu şekilde:

 “Şey hepinize merhaba ben bi..Hey sen yukarıdayım. Şimdi başlayabilir miyim lütfen. Yeniden merhaba. Ben bir zürafayım ve uzun olduğumu farketmiş olabilirsiniz. Bizler aslında dünyanın en uzun boylu hayvanlarıyız. İki katlı bir otobüsten bile daha uzunuz. Ben afrika çayırlarında yaşarım. O kadar uzun boyunlu olmamızın nedeni ise sevdiğimiz yaprakların ağaçların en tepelerinde olmaları. Bu yaprakları uzun ve siyah dilimizle koparırız. Uzun olması çok işe yarıyor böylece dikenlerden kurtuluyoruz. Yaprakları suyla birlikte yutmayı çok severiz ama bu kadar uzunken su içmek zor olabiliyor. Bacaklarımızı açıp öne doğru eğildiğimizde çok kötü gözüküyor olabiliriz ama.. Hey hiç kimse mükemmel değildir. Bizler aile grupları halinde yaşarız. Yemek yerken ya da su içerken hepimizin yüzü başka tarafa dönük olur böylece avcıları gözleriz. Özellikle de aslanları. Biz zürafaların aslandan daha hızlı koştuğunu biliyor musunuz. İşte size göstereyim.  Hoşçakalın!”


 Çocuğunuzla birlikte bu videoyu izledikten sonra ona birlikte bir zürafa yapmayı teklif edin. Bu çalışma için fotoğraftaki gibi bitmiş bir kağıt havlunun içindeki ruloya ve sarı renkli bir A4 kağıdına ihtiyacınız olacak. Eğer sarı renkli A4 kağıdı bulmanız zor olacaksa normal kağıdı sulu boyayla sarıya boyatıp kurumasını bekledikten sonra da bu çalışmayı yapabilirsiniz. Ruloyu kağıtla sarıyoruz ve açılmaması için stick yapıştırıcı ile kağıdın bitim yerini yapıştırıyoruz. Daha sonra her iki tarafta da artan kağıtları rulonun içine doğru kıvırıyoruz. Sarı bir kağıt havlu rulosu elde ettik. Bu kısım zürafanın boynu olacak.
            
            Daha sonra yandaki fotoğrafta bulunan kalıpların renkli çıktısını alıp çocuğunuza verin ve kesmesini isteyin. Kesilen parçaları yukarıdaki fotoğraftaki gibi birbirine yapıştırın. Zürafanızın gözlerini, burnunu ve ağzını yapması için çocuğunuza bir keçeli kalem verin ve ona bu konuda rehberlik ederek zürafanın tamamlanmasını sağlayın.

            Bu yaptığımız zürafanın sadece boyun ve baş kısmı. İsterseniz 2,5 litrelik pet şişe ve başka rulo kağıtlarıyla bu zürafaya gövde ve bacaklar da yapabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder