Etiketler

6 Nisan 2014 Pazar

Okul Öncesi Aslan Yapımı


       Bu etkinliğe bir video ile başlayacağız. Videoda dişi bir aslan aslan ailesinin özelliklerini anlatıyor, oldukça faydalı bilgiler veriyor. Videonun metni şu şekilde:

“Geldiğiniz için teşekkür ederim birileriyle konuşmam gerekiyordu. Ben bir aslanım ve bu da benim hikayem. Aslanların çoğu Afrika bozkırlarında yaşarlar. Burası çok güzel bir yerdir. Aslanlar kedi aliesindendir ve birlikte olmayı çok severiz. Bir grup aslan bir arada yaşar. Bu gruplar dişi aslanlardan, yavrulardan ve bir ya da iki erkek aslandan oluşur. Bizim grubumuzda sadece bir erkek var. Ve beni resmen deli ediyor. Ona ormanın kralı diyorlar. Peki tüm işi kim yapıyor. Ben. Kız kardeşlerim ve ben yemek bulmak için avlanırken o gidip güneşleniyor. Ve avdan eve döndüğümüzde ilk önce yemeği o yedikten sonra artıkları bize veriyor. Gençlere biz bakıyoruz ve onlara bilmeleri gerekenleri öğretiyoruz. Peki o napıyor. Evet doğru bildiniz. Gidip yatıyor ve güneşleniyor. Pekala, tamamen işe yaramaz sayılmaz. Grubu korumamıza yardımcı oluyor. Baksanıza alanımız olarak belirlediğimiz bir bölgede yaşıyoruz. Eğer biri alanımıza girerse kükrer ama aynı zamanda diğer aslan gitmezse kavga etmeye de hazırdır. Ama yine de neden onun kral olup benim kraliçe olamadığımı anlayamıyorum. Kükremesinden dolayı değil mi? Kükrediği ve boynunda o bayıldığı yelesi olduğu için. Her neyse yavrular çok acıkmış artık ava gitsek iyi olur. Hey, dinlediğiniz için teşekkür ederim sonra görüşürüz!”


 Bu videoyu çocuğunuzla birlikte izleyin. Çocuğunuza aslanların özellikleriyle ilgili sorular sorarak öğrendiği bilgileri pekiştirmesini sağlayın. Nerelerde yaşadıklarını, avlanmaya hangi aslanların gittiğini, erkek aslanların neler yaptıklarını, erkek ve dişi aslanın farklılıklarını sorabilirsiniz. Sonra da ona bir aslan yapmayı teklif edin. Yapacağınız aslanın fotoğrafı aşağıda duruyor. Bu fotoğrafı çocuğa göstererek aslanın erkek mi yoksa dişi mi olduğunu sorun. Bu aslanın bir yelesi olduğu için erkek aslan olduğunu açıklayın. Yele sözcüğünün anlamını bilmiyor olabilir. Açıklayın. Sonra yandaki fotoğraftaki kalıpların çıktısını çocuğunuza verin ve kesmesini isteyin. Kesilen parçaları yapıştırmadan önce üst üste koyup nasıl bir aslan yapacağını göstermesini isteyin. Hangi şekli nereye koyması gerektiğini anlatmasını isteyin. Daha sonra yanlışları varsa siz düzeltin ve bu şekilde yapıştırmasını isteyin. Aslanınızı nasıl yapacağınızı aşağıdaki videodan daha ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. İyi eğlenceler!


           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder