Etiketler

31 Mart 2014 Pazartesi

Okul Öncesi Ördek Yapımı


Bu etkinliğe bir çizgifilm ile başlamak istedim. Aslında önerim tabiki çocuğunuza "Çirkin Ördek Yavrusu" isimli öykü  kitabını okumanız ancak bu gün etkinliğe biraz daha görsellik katmak istedim. Çocuğunuzla birlikte yukarıdaki Çirkin Ördek Yavrusu isimli çizgifilmi izleyin . Çizgifilmin sonunda çocuğunuza sorular sorun. Bu sorular çocuğunuzun cevaplaabileceği tarzda sorular olsun. "Anne ördeğin kaç yavrusu vardı, anne ördek neden bir yavrusunu istemedi, yavru kuğu neden üzgündü ...gibi" 
         Bu öyküde anne ördeğin yumurtalarının arasına bir kuğu yumurtası karışırıyor. Yumurtadan çıkan kuğu her yavru gibi sevgi bekliyor, hatta gölde gördüğü tahta bir kuşu bile annesi sanıp ona sevgi gösteriyor. Sonunda karşılaştığı hiç bir kuş türü tarafından kabul edilmeyen yavru kuğu, gölün kenarında kendi yansımasına bakarak ne kadar da çirkin olduğunu düşünüyor ve ağlamaya başlıyor. Bu sırada gölde yüzen kuğu kardeşler, gölün kıyısında ağlayan kuğuyu görüyorlar. Yavru kuğu ilk defa kendisine benzeyen kuşlar görüyor ve çok şaşırıyor. Sonunda annesini buluyor ve annesinden sevgi görüyor.                                 Çizgifilmin sonunda çocuğunuza sorular sorarken aynı zamanda söylediklerini destekleyerek ona öyküyü anlattırın. Daha sonra ona kartonlardan bir yavru ördek yapmayı teklif edin ve yandaki fotoğrafta paylaştığım kalıpları çocuğunuza verin, kesmesini isteyin. Kalıpları aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi birleştirip yapıştırmasını isteyin. Yavru ördeğiniz tamamlandığında bu fotoğraftaki gibi görünmeli. Keyifli dakikalar!




1 yorum:

  1. Инстраграмм остается самой популярной на данный момент площадкой для продвижения своего бизнеса. Но, как показывает практика, люди еще чаще подписываются на профили в каких уже достаточное количество подписчиков. Если заниматься продвижение своими силами, потратить на это вы можете очень множество времени, потому еще лучше обратиться к спецам из Krutiminst.ru подробнее https://oceanpeoples.com/news/

    YanıtlaSil