Dolayısıyla siz bir şekilde bir şeylerden korkuyor olabilirsiniz ama bu korkunuzu özellikle okul öncesi dönemdeki bir çocuğa vurgulayarak belirtmek durumunda değilsiniz. Eğer bunu yaparsanız hayatınızı zorlaştıran bu korku çocuğa da sizi taklit, sizinle özdeşim kurma ya da sizi örnek alma gibi yollarla geçebilir. İkinci bir husus ise her hangi bir varlıktan çocuğun yanında korku unsuru olabilecek bir şekilde bahsetmemeniz gerektiği. Yani bir örümcek gördüğünüzde "Bu örümcek seni ısırabilir. Beni ısırmıştı."gibi gereksiz laflar etmeyin. Bir timsahtan bahsetmiyoruz, zararsız bir hayvandan bahsediyoruz. Tabiki çocuğunuza tehlikeli durumları izah edeceksiniz ama bunu korku unsuruyla birleştirmeyin ve gerçekten tehlikeliyse söyleyin.
Şimdi etkinliğimize başlama zamanı. Bu gün çok sevimli bir örümcek yapacağız. Ancak onu yapmadan önce çocuğunuzla birlikte şu parmak oyununu yapmanızı istiyorum, hoşuna gidecek:
Bak bak bak bak bir örümcek (Ellerin parmakları kıpırdatılır)
Bak bak bak bak bir örümcek (Ellerin parmakları kıpırdatılır)
Duvara çıkıyor gizlice (Eller yukarıya doğru örümcek gibi yürütülür)
Bir köşe buluyor ağını örüyor (Örgü örme hareketi yapılır)
Bir köşe buluyor ağını örüyor (Örgü örme hareketi yapılır)
Sallan salan örümcek (Sağa sola sallanılır)
Yaylan yaylan örümcek (Yukarı aşağı yaylanılır)
Bir sağa bir sola örümcek (Sağa sola sallanılır)
Ö-rüm-cek (Eller ağızda birleştirilip hece hece bağırılır)
Bu küçük oyunun ardından eklemiş olduğum yandaki kalıpları kesip yapıştırarak en alt fotoğraftaki sevimli örümceği yapabilirsiniz. Kırmızı elips örümceğin kafası, bunun üzerine gözler yapıştırılacak. Ardından bu kırmızı elips örümceğin yuvası olan aşağıdaki A4'e yapıştırılacak. Sonra mavi renkteki karton çizgilerden kesilecek. Altı adet bacak elde etmiş olduk. Bu bacakların üç tanesi sağ, üç tanesi sol tarafa olmak üzere elipse yapıştırılacak ve sevimli örümceğimiz hazır!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder